Web Sitesi Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmeli

Web siteniz arama motorlarına dost (SEO uyumlu) olmalı
Web siteniz arama motorlarına dost bir altyapı ile yapılmamış ise, sadece personeliniz ve tanıdıklarınızın ziyaret ettiği bir site olacaktır. Oysa web sitesinin asıl amacı, yeni müşteriler bulma ve hizmetlerinize insanların kolay ulaşımını sağlamaktır. Web sitenizin SEO'ya uygun olup olmadığını anlamak için kullanabileceğiniz bir çok araç var. Arama motorlarında yapacağınız küçük bir arama ile bir çok araç ve makale ile kısa zamanda temel bir bilgiye sahip olabilirsiniz.

Web sitenizi responsive (mobil ve tablet uyumlu) yaptırın !
Mobil kullanım her geçen gün artıyor. Uzmanlar yakın bir gelecekte mobil cihazlardan yapılan ziyaretlerin, diğer kanalları geride bırakacağını öngörüyor. Ayrıca arama motorlarında üst sıralarda yer almanın da yolu mobil uyumluluğa bağlı. 
Responsive tasarım, web sitesinin mobil ve tablet cihazlardan girildiğinde site içindeki resim, yazı gibi elementlerin ekran genişliğine göre yeniden şekillenip ekrana tam oturması ile oluşur. Genellikle desktop, tablet ve mobil versiyon olarak 3 kademeli şekilde tasarlanır.

Web Sitenizin Mobil Uyumlu Olup Olmadığını Test Edin : https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/?hl=tr

Kendi beğenilerinizi değil, ziyaretçilerinizin beklentilerini düşünün
Unutmayın ki, web sitenizi kendininiz için değil, ziyaretçileriniz için yapıyorsunuz. Ziyaretçileriniz öncelikle “ne için web sitenize geliyor, öncelikle hangi ürün ya da hizmetlerinizi arıyor?” sorularını cevaplayın ve web sitenizi tamamen buna göre dizayn ettirin. Gereksiz ve çok uzun bilgiler koymak yerine, ihtiyaç duyulacak bilgiyi, fotoğraf ve video ile destekleyerek sunmaya çalışın.

Paylaş: